ДИЗЕНЯМИ

каталожен номер: 0818

Боя, с помощта на която се постига ефект на училищна дъска за писане с тебешири.

 

ХАРАКТЕРИСТИКИ:

# DISEGNAMI представлява боя, пресъздаваща ефект на училищна дъска, превръща повърхността в дъска за писане с тебешири и креди, която се почиства лесно с помощта на обикновено меко парче плат или гума.

# DISEGNAMI притежава отлична възможност за измиване, както и повърхностна твърдост.

За да се почисти добре повърхността е необходимо използването на меко парче плат и вода.

 

 ОБЛАСТИ НА ИЗПОЛЗВАНЕ:

Продуктът # DISEGNAMI  намира отлично приложение,както върху повърхности

с малки размери, като например предмети, така също и върху големи повърхности, като стени. Прилага се навсякъде,  където се желае да се превърне една повърхност в дъска за писане, както и в частния сектор (кухня, хладилник, врати и др.), така и в обществения (ресторанти, училища, заседателни зали и др.). След предварителна подготовка на основата, може да бъде

нанася се върху мазилка, бетон, зидария, фиброцимент, гипсова шпакловка,

MDF, дърво, метал, поцинкован метал, леки сплави, PVC.

 

НАЧИН НА ПРИЛАГАНЕ:

Да се нанася върху чиста и суха основа, без влага, масла, греси, силикони и всичко друго, което би могло да компрометира сцеплението или успешната работа.

 

ВЪРХУ СТЕННИ ОСНОВИ: Да се изчетка внимателно повърхността,

където е необходимо да се запълни и подравни с PLASTUC TIPO A или STUCCO

INPOLVEREMP (прахообразнa шпакловка). Върху нови носещи основи или върху стари бои, намиращи се в добро състояние и добре закрепени, да се положи една първа грундираща ръка от SMARTCOAT EXTRAFINE, посредством четка или валяк, като при особено ронливи основи е необходимо предварително да се укрепи повърхността с една ръка от PRIMER A, разреден в съотношение 1:4 с вода. Не добре закрепените стари бои е необходимо да се премахнат. Върху акрилни бои, грапави пластмасови текстури или стари цветни покрития в добро състояние и отлично закрепени, може да се нанася директно след акуратното отстраняване на прах и замърсявания.

ВЪРХУ МDF: Да се нанесе една първа грундираща ръка от SMARTCOAT EXTRAFINE(суперфин).

ВЪРХУ ДЪРВО: Върху ново дърво да се нанесе една ръка от HYDROXILO trasparente (прозрачен) като импрегниращ грунд, след което една ръка от

COVERLEGNO, покритие под боята на водна основа.

ВЪРХУ ЖЕЛЯЗО: Да се изчетка внимателно и да се отстрани старателно наличната евентуална ръжда, да се нанесе една ръка грундиращ антикорозионен слой от UNIMETAL HYDRO, след което да се изчака 24 часа преди да се положи # DISEGNAMI.

ВЪРХУ ЦИНК И ЛЕКИ СПЛАВИ: Да се измие и обезмасли повърхността с помощта на абразивна гъба, използвайки разтвор на вода, амоняк и прах за пране, след това да се нанесе една грундираща антикорозионна ръка от UNIMETAL HYDRO, след което да се изчака 24 часа преди да се положи # DISEGNAMI.

ВЪРХУ PVC И ПЛАСТМАСОВИ МАТЕРИАЛИ: Да се зашкури повърхността,

да се отстранят праха и замърсяванията, след което да се нанесе една ръка

антикорозионен грунд UNIMETAL HYDRO, след което да се изчака 24 часа преди да се положи # DISEGNAMI.

 

След като подготовката на основата приключи, да се нанесе продукта # DISEGNAMI в две или три ръце с помощта на валяк, в интервал от 6 часа между ръцете.

# DISEGNAMI е готов за употреба, поради което не е необходимо да се разрежда. Да се изчака няколко дни до омрежването (полимеризацията) на продукта, преди да започне да се пише с тебешири по повърхността.